Banner2018

Information med anledning av Covid-19

Publicerad 2020-04-20 15:52
Regeringen har idag beslutat att nya regler kring allmänna sammankomster skall gälla fr o m den 29 mars.

Uppdatering: 2020-04-20

Svenska Cykelförbundet förlänger tävlingsstoppet till 31 maj.


Uppdatering: 2020-03-27

Förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 deltagare gäller inte träningsverksamhet (källa: RF). Normalt sett har vi inte träningsgrupper med fler än 50 deltagare. Vid vissa tillfällen, t ex ungdomsträningen vid Rösjön, samlas totalt sett (alla träningsgrupper sammanlagt) fler än 50 deltagare, men för att ytterligare minska risken för smittspridning avser vi att vid dessa tillfällen sprida de olika delgruppernas samlingar med lite större avstånd än vad vi vanligtvis gör. Var därför uppmärksam på var din grupp samlas och håll dig till den gruppen.

MTB Täby väljer att följa Folkhälsomyndighetens och Riksidrottsförbundets uppmaningar istället för att skapa egna regler vilket innebär att vi idag inte avråder från att träningar eller andra aktiviteter hålls då dessa samlingar ändå är förhållandevis små till antalet.

Våra gruppträningar kommer (än så länge) att fortsätta som vanligt då vi är utomhus i frisk luft och inte tränar i större grupper.

Vi vet att ni alla är mycket ansvarstagande och att vi tillsammans gör allt vi kan för att begränsa smittspridning. Om ni befunnit er i riskområden, eller varit i kontakt med smittade, så bör ni avstå från deltagande i klubbens aktiviteter under rimlig karenstid, även om ni inte uppvisar direkta sjukdomssymptom.

Uppvisar man symptom på infektion (luftvägssymtom, feber eller hosta), är det en självklarhet att man inte deltar i klubbens aktiviteter. Detta gäller så klart även i vanliga fall om man har symptom på sjukdom som inte är förenlig med fysisk aktivitet.


Vi fortsätter följa utvecklingen och rekommendationer som ges från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet.

Andreas Hallberg
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub