Banner2018

KM

I MTB Täby arrangeras två olika typer av klubbmästerskap, KM XC och KM Långlopp. Detta är två fantastiskt roliga serier som har ett stort deltagande från medlemmarna.

KM XC

KM XC körs som en serie av tävlingar bestående av korta varvbanor. Beroende på tävlingsklass kör man ett visst antal varv med gemensam start. Varje fullföljande deltagare får poäng och den som har flest poäng efter sista deltävlingen vinner klassen.

KM XC består av ett flertal mästerskapsklasser beroende på ålder där medlemskap krävs samt ett antal öppna klasser där avsikten är att t ex familjemedlemmar kan prova på att köra en tävling. I dessa klasser koras ingen klubbmästare.

KM LL

Klubben arrangerar inget eget långlopp så KM Långlopp består därför av ett antal utvalda tävlingar utspridda under året.

Poängberäkningen baseras på deltagarnas procentuella resultat i förhållande till den bästa manliga och kvinnliga vinnartiden på tävlingen. Det resultat som används i sammanställningen är deltagarens bästa resultat av alla tävlingarna. Det gör att deltagarna själva kan välja hur många tävlingar man vill köra, och genom att köra en tävling till har man möjlighet att förbättra sitt resultat, men tanken är att man inte skall tvingas köra alla tävlingar för att ha en chans i slutställningen.

Utöver detta ges också en delpoäng per tävling till klubbens deltagare beroende på placering i förhållande till varandra. Den sammanlagda poängsumman är den som slutligen avgör vem som blir klubbmästare.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub