Banner2018

Klädkod

Klubbens cykelkläder i blått, svart och vitt syns i alla möjliga sammanhang, på träning, på tävling, på pendlingen till jobbet, och är något som vi är och kan vara stolta över.

Klädkoden syftar till att vägleda medlemmarna i valet av klubbdräkt. Observera att detta endast är just en vägledning och ordet bör innebär inget som helst krav.

Tävling

Allmänt

I Svenska Cykelförbundets tävlingsreglemente kan det finnas krav på klädsel och det måste i så fall följas.

Svenska mästerskap

Vid Svenska mästerskapstävlingar skall klubbdräkt (tröja och byxa) bäras. Även en neutral byxa eller byxa med egen sponsor (se nedan) i kombination med klubbtröja är godkänt.

Övriga tävlingar

Vid övriga tävlingar bör klubbdräkt användas. Klubbdräkten kan kombineras med andra typer av kläder vilka bör vara neutrala. All kombination av klubbdräkten och annan klubbs dräkt är otillåten.

Träning

Under all träning bör klubbdräkt bäras. Klubbdräkten kan kombineras med andra typer av kläder vilka bör vara neutrala. All kombination av klubbdräkten och annan klubbs dräkt bör undvikas.

Egen sponsring

Klubben vill gärna främja möjligheten för medlemmarna att skaffa egna sponsorer och ger därför möjlighet att på klubbkläderna exponera dessa. Alla egna sponsorexponeringar skall godkännas av styrelsen. Detta för att undvika krock med klubbens egna sponsorer, åsikter som strider med klubbens inställning, budskap som strider mot andra organisationers regler t ex Riksidrottsförbundets osv. Ansökan om att exponera egen sponsor på klubbdräkten görs till info@mtbtaby.se.

Att tänka på

När du är iförd klubbdräkt är du en representant för klubben och bör därför också uppträda som en sådan. Läs gärna klubbens Vett & Etikett.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub