Banner2018

Antidoping

-Vet du vad du äter och vad som klassas som dopingpreparat?
-Vet du hur du söker dispens och för vilka läkemedel det krävs?

MTB Täbys antidopingpolicy gäller för ALLA klubbens medlemmar, gammal som ung.

Klubbens uppgift är att informera den aktive, men ansvaret för att hålla sig dopingfri ligger alltid hos den enskilde individen, oavsett om du är motionär eller tillhör eliten. Doping bestraffas oavsett om det skett av misstag eller medvetet. Dessutom anses en dopingdom skada klubbens anseende så mycket, att den skyldige utesluts ur klubben och all dess verksamhet och uppdrag under avstängningen.

Eftersom kosttillskott lyder under livsmedelslagen och inte läkemedelslagen så är kraven på innehållsdeklarationen betydligt lägre och osäkerheten kring vad preparaten verkligen innehåller är stor. Både Svenska Cykelförbundet och Riksidrottsförbundet avråder från att använda kosttillskott, eftersom det dessutom inte är fastställt vilken nytta preparaten gör. De rekommenderar istället att äta en nyttig och varierad kost, innehållande vitaminer och mineraler.

Hos Riksidrottsförbundet kan du som motionär eller tävlingscyklist hitta massor med information som hjälper dig att undvika fällorna som du kan fastna i om du inte är säker på vad du stoppar i dig.

Som ledare i klubben finns också material för att hjälpa dig att informera dina aktiva.
En del av detta material finns även i vårt dokumentarkiv under kategorin Antidoping.

Pdf Dopingslagen (200 KB)
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub