Banner2018

Nyhetsbrev Q1

Publicerad 2024-03-14 06:56
Äntligen börjar snön smälta och en ny cykelsäsong är på ingång! Vi vill gärna informera lite kring några nyheter och lite vad som händer nu i början av 2024!

Äntligen börjar snön smälta och en ny cykelsäsong är på ingång! Vi vill gärna informera lite kring några nyheter och lite vad som händer nu i början av 2024!

Men först vill vi också påminna om att ladda ner MyClub-appen där ni enkelt kan besvara kallelser, se fakturor mm.

Träning

 • Ungdom motion: Träningarna drar igång efter påsk, ni får kallelser i MyClub. Sollentuna kör måndagar, Täby tisdagar och Åkersberga på onsdagar som vanligt (om inte annat meddelas av er ledare). Kontakta Emma på ungdom@mtbtaby.se för frågor/mer info.
 • Tävlingsgrupp ungdom: De äldre ungdomarna tränar nu tisdagar och torsdagar, de yngre drar igång efter påsk. Kontakta Anders på a@andmag.se om ni är intresserade av att träna med tävlingsgruppen (Fokus för gruppen är XCO).
 • Vuxen motion: Söndagsträningarna från Skavlöten pågår som vanligt och vi förväntar oss fler och fler deltagare nu när isen börjar försvinna.
  Glöm inte att anmäla ditt deltagande i MyClub senast dagen innan passet! Det behövs för planering och gruppindelning.
  Pingsthelgen 17-19 maj siktar vi på att arrangera ett vårläger. Håll utkik efter separat kallelse.

Har du en favoritrunda och kan tänka dig att leda ett söndagspass, kontakta Peter på vuxen.motion@mtbtaby.se.

Klädbeställningar

Nu är det dags för nästa klädbeställning. Sista beställningsdatum är 19 mars. Leverans sker preliminärt v19-20. Viktig information finns att läsa på klubbens hemsida under menyn "Shop" där även länk till Bioracer finns.

Bioracer har haft fullt upp i fabriken och leverans av beställningar gjorda i januari beräknas att ske under vecka 12. Du som har beställt, håll utkik efter vidare information.

Tävling

 • Vi arrangerar Keps Cup den 23:e mars på Löttingekullen. Kolla kepscup.se för info och anmälan!
 • KM XC-serien har preliminära datum, platser kommer senare, men ni kommer att känna igen en del banor från förra året:
  • Onsdag 24:e april
  • Tisdag 30:e april
  • Onsdag 29:e maj
  • Tisdag 20:e augusti
  • Söndag 1:a september
 • KM Långlopp kommer att köras som tidigare och som vanligt är det långloppscupens deltävlingar som ingår (langloppscupen.se) och en nyhet för 2024 är att Stenbocksloppet i Boxholm har tillkommit så att det blir totalt sju deltävlingar. Som vanligt räcker det med att anmäla sig som "MTB Täby" samt att man kör tävlingsklass för att delta i KM. Mer info om poängberäkning etc här.


Tävlingsbidrag 2024

Tidigare har medlemmar av tävlingsgruppen fått tävlingsbidrag, men nu vill vi göra detta för hela klubben! Bidraget kommer fungera som följande:

"Alla ungdomar, junior- och elitcyklister som tävlar i SweCup eller deltar i ett mästerskap så som SM, NM, EM eller VM, får ersättning för startavgiften för dessa lopp. Ersättningen betalas ut mot kostnadsredovisning, med bilagt kvitto. Ersättningen kan begäras löpande, dock senast vid utgången av kalenderåret. Det gäller alla grenar som kallas "SweCup" av Svenska Cykelförbundet i alla discipliner som t.ex Landsväg, Enduro, Gravel, XCO, Pumptrack etc. Mästerskap som ingår är SM, NM, EM och VM. Cyklisten ska tävla för MTB Täby och i MTB Täbys kläder för att få ersättning. Detta gäller inte om man representerar sitt land i internationella mästerskap. Ersättningen gäller inte för lopp som Cykelvasan, långloppscupen eller andra lopp som ej är SweCup eller ett mästerskap.

Vill man söka ersättning för övrig tävlingsaktivitet om man till exempel är mastercyklist eller vill tävla utomlands så kan man söka bidrag från klubbens utvecklingsfond."

Utvecklingsfonden

Föreningen har medel avsatta till en Utvecklingsfond, som är avsedd att stötta utveckling för individuella medlemmar såväl som för föreningens verksamhet. Alla medlemmar kan ansöka om anslag från fonden och ansökningar hanteras av styrelsen. Det kan handla om stöd för deltagande i internationella tävlingar, utbildningsinsatser eller om bidrag till aktiviteter som går utöver den ordinarie verksamheten. Du hittar ett ansökningsformulär i MyClub, under "Formulär/Utvecklingsfond", där viss vägledning för ansökningar också finns.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub