Tävling Senior
Banner2018

Tävlingsgruppen tränar torsdagar 18:00

Publicerad 2020-05-04 22:51
MTB Täbys tävlingsgrupp tränar på torsdagar 18:00 och träningen är ca 1,5 timme. Fokus är att bli en bättre MTB cyklist och det innefattar oftast någon form av intervaller och såklart teknisk cykling på stig.

MTB Täbys tävlingsgrupp tränar på torsdagar 18:00 och träningen är ca 1,5 timme. Fokus är att bli en bättre MTB cyklist och det innefattar oftast någon form av intervaller och såklart teknisk cykling på stig. Vi kör oftast träning som gör att man får köra sitt eget tempo. Det vill säga att om vi kör i olika tempo så återsamlas vi efter varje intervall eller set med intervaller. Så man ska egentligen inte vara rädd för att bli avhängd, men med det sagt så är träningen inriktat till vana MTB cyklister. Viktigast är dock att man har en ambition att bli en bättre MTB cyklist och har för avsikt att vara aktiv i gruppen och på träningar.

Gruppen är i stor del självorganiserande och det är oftast olika personer som håller i träningspassen och vi kör också ibland pass som inte är på torsdagar. Vi ses på olika ställen varje träning just för att kunna få en stor variation i passen. Vi har kört till exempel Ullna, Fiskartorpet, Väsjöbacken, Anstalten, Bruket osv.

Det är såklart inga tävlingar just nu, men medlemmarna som är med i gruppen tävlar i normala fall långlopp, XCO, enduro och cykelcross. Träningen har dock fokus på XCO och vi kör oftast träningen på XC cyklar (100-120mm slaglängd).

Det är avgiftsfritt att vara med i gruppen (om man är med i klubben) och man måste vara över 18 år.

Anders Andersen
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub