Banner2018

Spännande avslutning på KM Serien

Publicerad 2018-08-17 15:00
Det är en hård kamp om klubbmästartiteln i de flesta klasser inför avslutningen den 22:a september. Sammanställningarna finner ni i de bifogade dokumenten.

Kampen är hård om den åtråvärda klubbmästartiteln i de flesta klasserna och det är upplagt för en rafflande avslutning den 22:a september.

Hsenior

I Hsenior är det i princip fem tävlande som fortfarande har chans på guldet. Dock är det mest sannolikt att kampen kommer att stå mellan Erik Vrang (55p) som efter fyra deltävlingar leder före Rain Lond (50p). Det kommer att bli en spännande final då guldet påverkas av vilka som kommer till start samt vilken placering de får. Skulle Rain Lond vinna finalen och Erik komma tvåa går de upp på samma poäng men Rain skulle ta hem titeln då han i så fall har två segrar. Det förutsätter dock att ingen av de andra tar hem segern i finalen. Det finns även tre utmanare, Fredrik Silvén (43p), Jesper Andersson (40p) och Clive Lewis (36p) som teoretiskt kan ta medalj i alla valörer, men som mest sannolikt gör upp om bronset.

Dsenior

Iza Härdelin (35p) har en betryggande ledning före Kajsa Eneroth (20p). Desto tätare är det bakom dem, där sannolikt Elin Dahlin (12p) och Christiane van Cappellen (10p) gör upp om bronsplatsen. Här finns dock utrymme för en joker, om någon annan deltagare kommer till start och tar en första eller andraplats och inte Elin eller Christiane kommer till start kan den personen ta hem bronset. Dessutom behöver Iza och Kajsa komma till start för att försvara topplaceringarna.

Hjunior

I Hjunior har Erik Junsved (57p) en betryggande ledning före Joel Warrén (40p) tätt följd av William Lewis (35 p). Erik kan dock inte helt slappna av och måste komma till start för att ta hem guldet. Sannolikt kommer istället striden stå mellan Joel och William om de två andra medaljerna.

H40

I H40 är det nu bara ledande Andreas Hallberg (65p) och Carl Persson (60p) som kan slåss om mästartiteln och det kan bli en tuff kamp där guldet kan avgöras på flest antal segrar om de slutar på samma poäng. Det kan även bli en hård kamp om bronsplatsen mellan Christian Lindström (36p) och Fredrik Bergholm (30p).

H50

Titeln i H50 står mellan Rudi Eichler (60p) och Staffan Persson (51p). Då det är lite färre deltagare i denna klass så kommer det nog krävas att Rudi drabbas av ett tekniskt haveri för att Staffan ska komma ikapp. Rikard Karlsson (35p) behöver bara komma till start för att bärga en medalj, men kan fortfarande ge Staffan en kamp om silvret.

P15-16

Här är kampen avgjord och Filip Ström (72p) leder med hela 35p före Malte Lunde (37p). Men det kommer bli stenhårt om silverplatsen där Birk Fossum (33p), Olle Johnsson (32p) och Gustav Eriksson (25p) ligger tätt bakom och de övriga medaljerna lär göras upp mellan dessa fyra.

P13-14

I P13-14 är det nog bara en DNS som kan stoppa Emil Colling (59p) från att ta hem titeln. Slaget om de andra medaljerna står sannolikt mellan Hugo Edlund (40p), Simon Högberg (30p) och Vigor Aastrup (20p).

F13-14

Ledarinnan Tilde Lindström (80p) har fyra raka segrar och är därmed redan klar klubbmästarinna före Liv Colling (60p) och Thea Härdelin (48p) och det är stor sannolikhet att slutpallen också blir i den ordningen. Men tjejerna måste komma till start för att det inte skall bli ändringar på pallen.

P10-12 & F10-12

I dessa klasser är klubbmästartiteln också redan klar där både Elias Landh och Therese Landqvist har fått ihop hela 75 poäng var. Efter dem är det dock helt öppet vem som tar hem de övriga medaljerna.


Missa inte finalen i KM Serien den 22:a September!

Km 42018
Fullt med tävlingssguna vuxna, ungdomar och barn på MTB Täby´s KM tävling. Foto: Per Kumlin
Md mips logo white  r
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub