Banner2018

MTB Täby hjälm med Mips!

Publicerad 2018-02-12 19:36
Missa inte klubberbjudandet på en MTB Täby klubbhjälm med Mips, sista beställningsdag nu på söndag 18/2. Hjälmen är en Scott Centric Plus med ett dekalset i MTB Täbys färger.

Mips har tillsammans med Scott tagit fram ett erbjudande på en MTB Täby designad hjälm till ett subventionerat pris. Hjälmen är en Scott Centric Plus med ett dekalset i MTB Täbys färger. Beställ via klubbshoppen http://shop.mtbtaby.se/ eller klicka på länkarna nedan för respektive storlek.

Hjälmen finns i 3 storlekar Small (51-55cm), Medium (55-59cm) och Large (59-61cm)


MIPS® - PATENTED BRAIN PROTECTION SYSTEM

Utvecklingen runt design, funktion och säkerhet har gått relativt långsamt
för traditionella hjälmar under de senaste decennierna, men nu har forskare på
KTH
tillsammans med
hjärnkirurger från Karolinska tagit fram en ny och revolutionerande teknik som kan
rädda liv och förhindra riktigt allvarliga hjärnskador för tusentals människor.

Smällar mot huvudet

En genomgång av statistik runt fallolyckor* visar att hjälmen vid många olyckor inte utsätts för en smäll rakt ovanifrån eller rakt ifrån sidan, utan snarare av en kraft snett fram- eller bakifrån. Detta kan leda till mer allvarliga skador på grund av rotationsaccelerationen som hjärnan utsätts för.

*Otte D, Chinn B, Doyle D, Mäkitupa S, Sturrock K And Schuller E. (1999). Contribution To Final Report Of Cost 327 Project , University Of Hannover.

Hemligheten bakom MIPS®

För att fånga upp denna kraft finns det i MIPS®-utrustade hjälmar ett lågfriktionsskal som kan rotera i förhållande till huvudet och forskning har visat att detta ger en minskning av den skadliga stöt som överförs till hjärnan.

MIPS®-teknologin efterliknar hjärnan

Den mänskliga hjärnan hålls på plats av en trögflytande ryggmärgsvätska som låter hjärnan förflytta sig något i skallen och denna dämpande rörelse skyddar hjärnan vid yttre våld. MIPS® är en unik teknik som syftar till att skydda hjärnan mot sneda slag genom att härma denna funktion och på så sätt minska de krafter som överförs till hjärnan.


Mer om MIPS®

MIPS®-teknologin är framtagen med lika god ventilation som traditionella hjälmar och har ett världsomfattande patent (WO 2011/45526).

MIPS® i SCOTT-hjälmar

SCOTT-hjälmar med MIPS®-teknologi kan absorbera smällar som orsakas av sneda krafter och minska de krafter som överförs till hjärnan. Hjälmarna är dessutom konstruerade med varmformat polykarbonat för att säkerställa att produkterna förblir lätta och smidiga.

Källa: Scott Sports, 2014

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub