Banner2018

Missa inte cykelfesten CX Täby Park på Lördag!

Publicerad 2018-10-18 09:15
Lördagen den 20:e Oktober arrangerar MTB Täby CX Täby Park för 3:e året i rad. Tävlingen växer år för år och lockar även internationella deltagare. Kom till till Täby Park på lördag!

För tredje året arrangeras cykelcrosstävlingen CX Täby Park av Täby Park och MTB Täby. Såväl etablerade elitcyklister, motionärer, ungdomar samt nybörjare gammal som ung är välkomna.

Vi räknar med ca 250 deltagare och i år har vi även deltagare från Norge, Danmark och Polen på plats och så klart ett stort antal MTB Täby cyklister!

Efteranmälan är öppen fram till 1 timme innan start och vill ni inte köra själv så passa på och kom och heja på cyklisterna och njut av en god lunch på Love Truck inne på Täby Park.


Välkommna!

Information och länkar till anmälan till CX Täby Park:

https://www.facebook.com/events/1997785496940435/

Anmälan till tävlingsklass:

SweCyclingOnline:

https://www.swecyclingonline.se/tavling/16035


Bakgrund: Cykelcross är en av sju grenar inom svensk cykelsport och man tävlar på cyklar som mest liknar landsvägscyklar men med lite grövre däck, växlar och bromsar. Det är gemensam start och banorna innehåller moment där man måste springa med cykeln.

Tävlingarna genomförs på varvbanor där varvtiden är mellan fem och tio minuter. Underlaget kan variera kraftigt. Gräs, grus, sand, stig och asfalt är alla naturliga underlag i cykelcross och arenor för träning och tävling finns i princip överallt. Säsongen i Sverige för cykelcross är tidig höst in mot vinter. På samtliga tävlingar finns det motions- och nybörjarklasser där det går bra att delta med en vanlig mountainbike.

Md action herrar b t vlingsklass
Foto: Timo Peter Grönlund
Md speaker oskar ekman
Foto: Timo Peter Grönlund
Md postnord
Md cykelhuset
Md love truck st mpel liten svart
Streetfood nära dig!
Md mips logo white  r
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub